Kaartjes

Op onze derde dag samen leggen we kaartjes neer met inspirerende uitspraken en daaruit kiezen we allemaal een kaartje dat voor ons betrekking heeft op Een dag zonder oordeel.

Richelle:
Ik kies voor de volgende tekst: ‘Vrijheid is de zuurstof van de ziel’. Dit kaartje trok mij aan omdat vrijheid een belangrijke waarde is voor mij. Zonder zuurstof kunnen wij niet leven. Zonder vrijheid kan ik niet gelukkig zijn. Vrijheid zit voor mij vast aan ‘niet moeten’ en alleen kiezen voor dat wat ik wil, voor dat wat goed voelt. Vrijheid gaat dus over het volgen van mijn hart, van mijn verlangen. Dit is ook waar Een dag zonder oordeel over gaat: Een dag zonder vastgezet programma, zonder te behalen resultaat, zonder goed of slecht en een dag met ruimte, met in het moment zijn, met natuur. ‘Moeten’ is gekoppeld aan angst, angst om niet goed genoeg te zijn of angst voor tekort. In vrijheid is er geen ruimte voor angst. Daarnaast associeer ik vrijheid ook met openheid en ook dit is een belangrijk element in Een dag zonder oordeel: Iedereen is welkom en er is openheid in het delen. Dit leidt tot verdieping en verbinding, waarin liefde voelbaar is. Kiezen voor Een dag zonder oordeel is kiezen voor liefde in plaats van angst. Je bent van harte welkom om dit samen met ons te ervaren.

Eline:
Mijn oog valt direct op het kaartje: 'Gelukkig zijn is houden van wat je doet en doen waar je van houdt.' Normaal gesproken heb ik graag alternatieven om uit te kiezen maar nu eigenlijk niet. Dit kaartje klopt. Ik ervaar het nu in onze dag zonder oordeel. Waar zit dit in? We zitten hier samen en we hebben een gezamenlijk verlangen. Iets waar we in geloven, iets waardoor we voelbaar dicht bij onze essentie, dicht bij geluk komen. Het kost geen enkele inspanning, het gaat vanzelf, woorden komen, ideeën ontstaan. Er is een bijzondere energie voelbaar. Iets dat we willen delen, nee het is nog sterker, het is iets dat als vanzelf gedeeld wordt. In het delen en verwoorden wordt het uitgebreid en versterkt. Wauw, dit is waar het over gaat. Dit is zo voelbaar en zo mooi dat we dit samen mogen ervaren. Ik voel geluk, liefde, verbinding, openheid, vrijheid, dankbaarheid…. En tegelijkertijd kunnen deze woorden het niet vatten, woorden zijn te beperkt. Het gaat om ervaren: Een dag zonder oordeel!