Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Het verhaal achter het hart

Het verhaal achter het hart

  Hoe belandt kunst uit Amerika op onze website? Het verhaal achter het hart deel ik graag. Want als ik denk aan hoe dit gelopen is dan voel ik een golf van warmte door me heen gaan. Eind 2016 kwam ik via Eline in aanraking met het boek Een Cursus in Wonderen en volgde ik een online programma (40 days program) van een vrouw uit Amerika, Lisa Natoli, waarin de kern van A Course in Miracles wordt behandeld. Lisa Natoli verwees in één van haar mails naar een kunstenares in Amerika, Patty Simon, die met haar kunst liefde wil verspreiden over de wereld. Zij doet dit door geweldige kaartjes te ontwerpen met korte rake teksten. Deze kaartjes zijn gratis via haar website www.youarelovedpassiton.com te bestellen en het de bedoeling is dat ze doorgegeven worden; ‘pass it on’ staat erop.

  Geven is ontvangen

  Haar project sprak me aan en ik bestelde een aantal kaartjes, gaf ze weg en kreeg vaak mooie reacties van mensen die geraakt werden door de energie van liefde verbonden aan deze kaartjes. Vaak leek het precies op het goede moment te komen; iemand die twijfelde aan zichzelf en het kaartje kreeg met de tekst ‘you are beautiful’, iemand die zich alleen voelde en tot tranen toe geroerd werd door de tekst ‘you are loved’. Het heeft mij veel knuffels en dankbaarheid opgeleverd en de betekenis van ‘geven = ontvangen’ werd hierin voelbaar voor mij. Soms liet ik een kaartje ergens achter, vertrouwende dat degene die hem goed kon gebruiken, deze zou vinden.

  Durf te vragen

  Toen Naomi, Eline en ik spraken over de vormgeving van onze website kwam een wens naar voren: Hoe gaaf zou het zijn als wij de afbeelding van het ‘you are loved’ kaartje met het schitterende hart konden gebruiken in de banner van onze website! Wouw ja, dat is wat we wilden. En dus schreven we een mail aan Patty in Amerika. Waarin we vertelden over onze dag zonder oordeel en over onze gedeelde missie. Met de vraag of we haar kunst mochten gebruiken voor onze website. Het voelde spannend om deze mail met zo’n ‘grote’ vraag te schrijven; was het niet een beetje brutaal? Konden we dit wel zomaar vragen? Nou, de reactie van Patty bewees het tegendeel.

  Onvoorwaardelijk geven

  Patty reageerde de volgende dag met een hele enthousiaste mail; ze vond onze plannen reuze interessan. Ze wilde er meer over horen en was erg graag bereid om haar kunst met ons te delen. Yessss!!! Thank you Patty! Wat een enorme kracht gaat uit van geven. We voelden ons niet alleen blij en super dankbaar, maar waren vooral geraakt door de vanzelfsprekendheid waarmee Patty geeft en de onvoorwaardelijke liefde die hierin voelbaar is. Het geeft een gevoel van éénheid gebaseerd op ons gezamenlijke doel. Een dag later kregen we het bestand in het juiste formaat toegestuurd van haar websitebeheerder met de vraag of het werkte en of we verder nog iets nodig hadden… ongelofelijk… zo mooi… de verbindende kracht van liefde die leidt tot wonderen.

  Richelle